7925e2 94d81bab008d7866fac6c18c5026a3f2

UK Sailmakers Sweden – Gothenburg

Syversens segelmakeri är ett av Sveriges äldsta och största segelmakerier. Vi har sytt segel i drygt 120 år och hela tiden utvecklat våra produkter och tillverkningsmetoder. Målet har alltid varit effektiva segel som håller länge. 

Med moderna material och datoriserad produktion kombinerad med vår långa erfarenhet kan vi ge de flesta båttyper absolut optimala seglingsegenskaper.

I ett specialgjort designprogram tar vi fram alla uppgifter om seglens mått och form. Dessa data överförs till en laserskärare som skär ut seglens alla delar med högsta precision. All sömnad och montering av detaljer görs sedan av rutinerad personal med känsla för kvalitet och finish.     

Våra kunder har ofta önskemål på anpassningar till olika förhållande. Det kan handla om speciella material, extra UV-skydd eller udda mått som skall passa till modifierade riggar. 

Förutom att förse våra kunders båtar med bästa tänkbara segel, kan vi erbjuda service på Seldénriggar och leverera och montera Furlex rullmaster och rullfocksystem. Dessutom är vi generalagenter i Sverige för Autoflug säkerhetsprodukter, ett sortiment som bl a innehåller livflottar i olika storlekar och räddningsvästar i flera olika modeller. Vi har också några egna tillbehörs-produkter, t ex rullfockskapell och spinnakerstrumpa. 

Flera kända svenska segelbåtsvarv, t ex Najad, Malö Yachts, Farr, Regina, Hallberg-Rassy, Forgus, Vindövarvet och Maxi har valt Syversens Segel som leverantör av segel till sina båtar.

Loft History

UK REBELLSEGEL OCH SYVERSENS SEGELMAKERI BLIR UK-SYVERSEN

UK-Syversen blir namnet på det nya segelmakeri som är resultatet av en sammanslagning av Syversen och UK-Rebellsegel.

Som Syversenkund eller UK-Rebellkund får Du här information om vad sammanslagningen innebär, både för de två segelmakerierna och för Dig som kund.

UK-Rebellsegel har lång erfarenhet av kappseglingssegel, något som Syversen saknat. UK-Sailmakers är en grupp segelmakerier som finns representerade i 20 länder. Detta samarbete ger tillgång till det senaste i internationell utveckling av material och teknik inom segeltillverkning. När ett UK-loft gör nya och viktiga erfarenheter finns detta genast tillgängligt för de andra loften i UK-gruppen. Därför kommer UK-Syversen alltid att ligga främst när det gäller kvalitetshöjande förändringar.

Syversens Segelmakeri i Smögen har blivit en symbol för cruisingsegel med enastående prestanda och livslängd. En av orsakerna till detta är Syversens mångåriga satsning på laserskärning av segelduk, något som naturligtvis kommer hela det nya UK-Syversen till godo.

För Dig som kund kan vi lova att sammanslagningen enbart skall medföra fördelar. Alla tre loften i Stockholm, Göteborg och Smögen blir kvar. Tillgängligheten förändras alltså inte. Genom att de tre loftens erfarenheter och kunskaper blir gemensamma kan utbudet av produkter och tjänster bli större hos alla tre. Detta gynnar givetvis alla tidigare kunder. Dessutom ger det ökade möjligheter till reparationer. Till exempel kommer man att kunna laga Syversensegel i Stockholm och Rebellsegel i Smögen. Och vill man segla riktigt lång kan man få alla Rebell- och Syversensegel reparerade hos 50 loft i 20 länder.

Från UK-Rebellsegel och från Syversen är vi övertygade om att bildandet av UK-Syversen är det bästa – både för de två segelmakeriernas utvecklingsmöjligheter och för den enskilde kunden. 

Det är därför vi med glädje och framtidstro hälsar Dig välkommen att fortsätta vara kund hos UK-Syversen. 

Staff

Anders Nordström
Email: anders.nordstrom@uksyversen.com
Mobile: +46706220203

Jussi Santonen
Email: jussi.santonen@uksyversen.com
Mobile: +46706660938

Address

Box 189
431 23 Mölndal
SWEDEN

Visiting and delivery address
Kråketorpsgatan 10
43153 Mölndal
SWEDEN
Phone: +46 31 746 60 60

For ytterligare information besök var hemsida or UK Sailmakers SE.

Arcane465CarbonsailingwithanX DriveCarbonfurlingjibwithverticalbattens
Arcona 465
Linjett 39 X Drive
Hamnen test Linjett 39 8
Arcona435Fullrig 2
FastCruiserNajad450

Join Our Crew!

Sign up for the UK Sailmakers Newsletter

Signup Email Newsletter